Zsálya
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Íze kesernyés, zamatos. Kesernyéssége miatt óvatosan adagoljuk belőle a zsíros húsételekhez, kacsához, libához, vadhúsokhoz, húsok töltelékeihez . Rozmaringgal párosítva felerősítik egymás aromáját.


Élettani hatása: torok- és szájbetegségek kitűnő szer, hatásos öblítő

 

Receptek zsályával

Sült zsálya levél


1 nagy tojás, 75g finom liszt, olaj a sütéshez, 18 nagy húsos frissen szedett zsályalevél, só

Verjük fel a tojást 6Oml vizzel és sózzuk. Tegyük a lisztet egy tálba és fokozatosan adjuk hozzá a tojásos keveréket, amíg habverővel simára keverjük. 18O C-ra melegitjük az olajat egy serpenyőben. A zsálya leveleket belemártjuk a lisztes bundába és 2 percig sütjük az olajban. Papir törlőn lecsepegtetjük és mig forró azonnal tálaljuk.


Pikáns csirkemáj

csirkemáj 400 g, tejszín 1 dl, margarin 20 g , póréhagyma 100 g , liszt 1 evőkanál, őrölt bors, szárított zsálya, só


A csirkemájat megmossuk, lecsepegtetjük, kb. egy cm széles csíkokra vágjuk, az inakat kiszedjük belőle. A hagymát vékonyra szeleteljük és a margarinban megfonnyasztjuk. Rátesszük a májat, kevergetve sütjük. Ízesítjük őrölt borssal, szétmorzsolt zsályával és egy kevés sóval. Megszórjuk liszttel és megpirítjuk. Ráöntjük a tejszínt és néhány perc alatt készre főzzük. Körete a burgonyapüré, illetve bármilyen friss saláta