Tárkony
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Íze fanyar, csípős, átható. Alkalmas egyes ételek ízét , ecetét, mustárét meghatározza. Legfőképpen savanykás ételekbe kívánkozik, de mert erőszakos íze van , csínján kell vele bánni.


Élettani hatása: jó hatással van az anyagcserére, fokozza az étvágyat

 

Receptek tárkonnyal

Tejszínes sajtos csirke metélttel

2 evőkanál olívaolaj, 50 dkg csirkemell-filé, 3 dl tejszín, 1 kis doboz (kb. 150 g) natúr krémsajt,
1 evőkanál reszel parmezán sajt, 1 evőkanályni finomra vágott friss tárkony,
1 csomag szélesmetélt
:
Az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Pirítsuk fehéredésig, sóval, borssal fűszerezzük. Kevés vizet aláöntve, lassú tűznél pároljuk puhára. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, a krémsajtot, a parmezánt és a tárkonyt. A mártást főzzük be sűrűre, majd a közben már kifőtt tésztára halmozva kínáljuk.

Győri csirke

1kg csirkehús (comb, mell), 1 db vöröshagyma, 250g vegyes zöldség, 50g zeller, 1 evőkanál finomra vágott tárkonylevél, 1/2citrom, 1dl tejföl, 2 db tojássárgája, só, bors, liszt, petrezselyem zöld..

A csirkecombokat és a mellszeleteket lisztbe mártjuk, s kevés forró olajon aranysárgára sütjük. A visszamaradt pecsenyezsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a kockára vágott zöldséget, megsózzuk, borsozzuk, kevés citromhéjat reszelünk rá és hozzáadfjuk a tárkonylevelet is. Beletesszük a húsdarabokat, felengedjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk, világos petrezselymes rántással berántjuk. A tejfölt elkeverjük a két tojássárgájával, ezzel összeforraljuk és tálaljuk. Nokedkivel tálaljuk.