Rozmaring
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Enyhén kámforos illatú, kesernyés ízű. Zamata ellensúlyozza a kövér húsok laktató voltát. Emellett alkalmas a különféle töltelékek , gombás ételek, pácok, vadhúsok fűszerezésére. Átható aromája miatt takarékosan kell bánni az adagolásával.

Élettani hatása: ideg- és gyomorerősítő , görcs-csillapító

 

Receptek rozmaringgal

 

Libamell Mediterán-módra

1 db libamell, friss rozmaring, 4 db narancs, olaj, só, bors, 1,5 dl narancslé, kevés vaj


Az előző nap narancslében, fűszerekkel bepácolt libamellet erős tűzön elősütjük, majd sütőben készre sütjük. A visszamaradt pácléből mártást készítünk, vajjal felhabosítjuk, ízesítjük. Tálalás előtt narancsfiléket adunk hozzá.

Pikáns borjúragu


80 dkg. borjúhús, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 20 dkg gomba, egy fej vöröshagyma, só, bors, rozmaring


A húst kockára vágjuk, kevés olajon megpörköljük, egy evőkanál lisztet szórunk rá, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a karikára vágott zöldségeket és a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal (de ne túlozzuk el). Két deci vörösbort öntünk alá, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Ha szükséges, további borokat adunk hozzá, de arra ügyeljünk, hogy a szakácsnak is elég maradjon főzés közben! Nokedlivel tálaljuk.