Paprika
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Többféle színű és erősségű piros paprika őrlemény kapható a hazai piacon. A fűszerré őrölt paprika vitamintartalmát szinte teljesen elveszti. Zamat- és színezőanyaga viszont a magyar konyha pótolhatatlan és nélkülözhetetlen kelléke. Zsírban oldódik, de pirítani nem szabad , mert nem csak a színét veszíti el, de meg is keseredik. Túladagolva elronthatja az ételt.

 

Receptek pirospaprikával

Borjúpaprikás

80 dkg borjúcomb, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, 1 dl tejföl, 1 kiskanál liszt, só

Olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, őrölt pirospaprikával meghintjük és kevés vízzel egy óra hosszat fedő alatt pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. (Tehetünk bele egy zöldpaprikát és paradicsomot is.) Ha a hagyma már szétfőtt beletesszük a kockákra vágott húst, megsózzuk és kevés vízzel puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük és vajas galuskával tálaljuk.

Gomba- gulyás

15 dkg hús, 15 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 kanál olaj, pirospaprika, babérlevél, 1 mokkáskanál egész bors, 1-2 szem szegfubors és borókabogyó, só

A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik, hozzátesszük a gombát, és zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük a húslével, hozzáadjuk a fűszereket. Lassú tűzön készre főzzük. Csipetkét vagy galuskát főzünk bele.