Narancshéj
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

A narancs sárga héja tele van illóolajokkal . Kiválóan alkalmas különböző édességek ízesítésére .

 

Receptek narancshéjjal

Részeges kefir

1 pohár kefir, 1 tasak vaníliáscukor, csipetnyi narancshéj, 2 dl erős tea, rum vagy konyak.

A kefirt, a vaníliáscukrot és a narancshéjat jól összekeverjük. Két deci erős teát készítünk és amikor kihűlt a kefires keverékbe öntjük. Tetszés szerint rummal ízesítjük, majd jégbe hűtve, szívószállal tálaljuk.

 

Püspökkenyér

35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 dkg sütőpor, 10 dkg porcukor, 5 db tojás, 5 dkg narancshéj,
5 dgk mazsola, 5 dkg dió, 5 dkg csokoládé, kandírozott cseresznye

Az őzgerinc formát kivajazzuk, vékonyan lisztezzük.A vajat habosra kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját és mindig habosra keverjük. A porcukor 1/3át a vajas tömeggel kikeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor tesszük hozzá, amikor már majdnem jó.A lisztet a sütőporral, a darált dióval elkeverjük, ehhez tesszük hozzá a beáztatott, lecsurgatott mazsolát. Így nem ülepszik le a gyümölcs (mazsola, narancshéj stb.) sütéskor a tésztánkba.A vajas alaphoz hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét, s lazán elkeverjük ezután kerül bele a lisztes, gyümölcsökkel kevert anyagot. Az így elkészített masszát beletesszük a formába, kanál segítségével eligazítjuk. A szélét kicsit felhúzzuk a formára. 180 °C-os sütőbe készre sütjük.