Mustár
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Íze savanykásán csípős. Mint mag savanyúságokba, és páccal savanyított húsok pikáns zamatának járuléka. Tubusos-tégelyes pépként a mag őrleményét keverik össze ecettel, borssal, szegfűszeggel, tárkonnyal, sóval, vízzel. Savanyító hatású, de a benne lévő más fűszerek miatt zamatot is ad.

Élettani hatása: mustármag kúraként fogyasztva hatásos ellenszere a magas vérnyomásnak, érelmeszesedésnek, anyagcsere zavaroknak (Csak orvosi javaslatra!)

 

 

Receptek mustárral

Mustáros csirkemell

60 dkg csirkemell, 2 ek étolaj, 2 ek mustár, só, bors, majoranna, rozmaring,
tárkony, kakukkfű


A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve rá. Kevés olajon pirosra sütjük. Süthető tepsiben is, alufóliával letakarva.

Padlizsán pástétom


75 dkg padlizsán, 2 dl olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 citrom leve, 2 közepes nagyságú főtt krumpli, 1 közepes fej hagyma, 1/2 tk. őrölt mustármag, 1 tk. só,
1 tk. borsikafű

A padlizsánokat megmossuk, majd megszurkáljuk, és tepsibe téve, jól megsütjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk, és a többi hozzávalóval alaposan elturmixoljuk. A hűtőben 4-5 napig is eláll.