Metélõhagyma
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Hagyma ízű, annak csípőssége nélkül . Csak nyersen, zölden érdemes felhasználni. Főzve, pirítva ízét veszti. Felaprítva szinte minden ételt érdemes vele megszórni, mert üde zamatán kívül, látványossá is teszi az ételt

Élettani hatása: étvágygerjesztő, kímélő izzadó

 

Receptek metélőhagymával

Metélőhagyma-mártás



7 adag majonézmártás, 1 db zsemle, 1 dkg só, 1 db citrom, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 2 db tojás, 0,5 dkg fehérbors, 1 csomó metélőhagyma.

Hámozott, tejben áztatott, kicsavart zsemlét szitán áttörünk, és a majonézmártáshoz keverjük. Kemény tojások sárgáját szitán áttörjük, és a zsemlével elkevert majonézmártáshoz adjuk. Sózzuk, törött fehér borssal, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott metélőhagymát és a tejfölt.


Különleges burgonyasaláta

1 kg burgonya, 2 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 piros paprika, 1,2 dl víz,
1 leveskocka, 2 evőkanál ecet, 4 tojás, 4 csemege uborka, 1 csomó metélőhagyma

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk s a felforrósított olajban
aranysárgára átsütjük. A hagymát felszeleteljük. A paprikákat megmossuk, a
magháztól megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Mindkettőt hozzáadjuk a burgonyához s
együtt továbbsütjük. Vizet adunk hozzá, felforraljuk a leveskockával együtt 20
percig majd áttesszük egy tálba. Még forrón rácsöpögtetjük az ecetet, alaposan
átforgatjuk és hűlni hagyjuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk,
kihűtjük és kockára vágjuk. Az uborkákat felszeleteljük, a metélőhagymát apróra
vágjuk. Mindezt óvatosan a lehűtött salátához keverjük s langyosan tálaljuk.