Majoránna
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Kesernyés, erős, átható ízű, más fűszerek fölébe kerekedő fűszer. A főzelékek közül a burgonyába, babba, húsételeknél a belsőségekbe , vadszárnyasokhoz, pástétomokhoz, vagdalt húsba való. Jó ízt a különböző töltelékeknek és alkalmas minden olyan hús bedörzsölésére, melynek mellékíze van . A többi fűszer ízét elnyomja.

Élettani hatása: erősítő, nyugtató hatású, de emeli a vérnyomást

 

Receptek majoránnával:

Csirkemell zöldség ágyon

brokkoli, kelbimbó vagy karfiol, csirkemell, 3 dl tejszín, liszt , majoranna, bazsalikom,



A zöldségeket a fűszerekkel félpuhára főzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyőbe s ráöntjük a tejszínt és fedő alatt kb. 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell mert kifuthat. A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb. 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje.

Csirkemell töltve

60 dkg csirkemell, 2 ek étolaj, 2 ek mustár, só, bors, majoranna, rozmaring, tárkony
kakukkfű


A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve rá. Kevés olajon pirosra sütjük. Süthető tepsiben is, alufóliával letakarva.