Koriander
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Enyhén kesernyés, friss fűszer zamata van. Elsősorban savanyúságok eltevéséhez érdemes használni. Emellett egy-egy szem a húspácba, káposztába, savanyított halba emeli az íz-összhatást.
Élettani hatása: szélhajtó, emésztést javító teakeverékekhez használják

 

 

Receptek korianderrel

Tatár-beefsteak kicsit másként

60 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 kis fej hagyma reszelve, 1 ek koriander, 1 ek mustár, 1 mk őrölt bors.
A koriandert mozsárban megtörjük. A húst kétszer- háromszor átdaráljuk és egy tányérra tesszük. A közepébe egy mélyedést készítünk, amelybe beletesszük a tojássárgáját. A fűszereket a hús szélén kis kupacokba rendezzük el, a félbevágott citromkarikával együtt.
Pirítóssal kínáljuk.


Különleges csirkeszárnyak

8 megtisztított csirkeszárny, 6-7 evőkanál étolaj, 2 gerezd fokhagyma, friss gyömbér összezúzva, 1 erős paprika kimagozva, összevágva, 1 evőkanál őrölt koriander, só, őrölt bors, 1 dl csirkehúsleves, 1 citrom, 3-4 evőkanál apróra vágott, friss koriander

A csirkeszárnyakat sóval, borssal bedörzsöjük, és forróra hevített olajban aranybarnára sütjük, majd a serpenyőből kivéve papírtörlővel leitatjuk róluk a zsiradékot. A visszamaradt olajba beleszórjuk az összezúzott fokhagymát, a gyömbért, az erős paprikát és a koriandert, 1 percig pirítjuk, majd újra belerakjuk a csirkeszárnyakat, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és hozzáadjuk a húslevest. Lefedve 20 percig főzzük. friss korianderrel megszórva tegyük az asztalra.