Kakukkfû
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Íze, illata erosen kámforos, kesernyés ízű. Majoránnával, rozmaringgal, babérlevéllel, szerecsendióval, zsályával jól harmonizál , együtt használva nagyon kellemes zamatot ad, de csínján kell vele bánni, mert átható illatánál fogva könnyen uralkodóvá válhat, megváltoztatva az étel eredeti sajátos ízét. Levesek közül a babba, borsóba, paradicsomba, káposztába és ugyanezekbe a főzelékekbe. Kívánkozik a marha-, birkasültekhez, vadas ételekbe, töltött káposztába, hurkába, vörösboros mártásba. Diétázóknak sem árt.

 

Receptek kakukkfűvel

Sertés pecsenye nyárson sütve

40 dkg sertés szűzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk őrölt borsikafű, 1 mk őrölt kakukkfű, 2 ek olaj, só.
A sertés szűzpecsenyéből hosszúkás érméket vágunk, húskalapáccsal kissé megveregetjük és besózzuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, A zöldpaprikából nagy négyszögeket vágunk. A szűzérmékbe szalonnaszeletet teszünk, felébe hajtva nyársra húzzuk, zöldpaprikával váltakozva. A nyárs két végét hagymával zárjuk. Körben megsózzuk és meghintjük kakukkfű és borsikafű keverékével. Olajjal megkenjük és gyakori forgatás közben parázs felett megsütjük.


Sült zöldségek

1 nagy padlizsán, 2 kisebb cukkini, 2-3 szem közepes krumpli, 5 szem paradicsom,
1 sárga kaliforniai paprika, só, fehérbors, fokhagyma, bazsalikom, oregánó,
kakukkfű, olivaolaj


A hozzávalókat egy kis oliván egy serpenyőben hirtelen megpirítjuk, megfűszerezzük, majd saját levében fedő alatt készre pároljuk. Köretként és önálló fogásként is megállja a helyét.