Fekete üröm
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj


Beillik a majoránna pótszerének is, bár annál kesernyésebb. Káposztás vagy gombás ételek ízesítésére kiváló.

Élettani hatása: zsírok semlegesítésében, könnyíti az emésztést, kiváló diétás fűszer

(A fekete üröm pollenjei nyár végétôl az elsô fagyokig vannak jelen a légkörben, erősen alergén!)

 

 

Receptek fete ürömmel:

LIBASÜLT

1/2 db pecsenyeliba, 4-6 kis alma, 4 ágacska fekete üröm, 2 teáskanál búzaliszt, só.
Elkészítés: A libát kívül-belül besózzuk, az almát és a fekete ürmöt a liba hasába tesszük. Egy serpenyőbe kevés vizet teszünk, abban a libát lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Készítés közben saját pecsenyelevével gyakran öntözgetjük. Röviddel a befejezés előtt levesszük a fedelet és a serpenyőt a forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.