Borsmenta
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Erősen mentolos ízű. Kakukkfűvel, majoránnával társítva leginkább szárnyasok töltelékébe való, de kevés belőle gyümölcssalátának is sajátos aromát ad.
Élettani hatása: jó hatással van az emésztési, menstruációs zavarokra. Teának megfőzve gyógyítja az epehólyag gyulladást.

 

 

Receptek borsmentával

Töltött túrógombóc fahéjmártással

25 dkg túró, 10 dkg evőkanál búzada, 1 tojás, 5 dkg cukor, só, 10 dkg aszalt szilva

A túrót szitán áttörjük, hozzáadunk búzadarát, 1 tojást, 5 dkg cukrot, sót. Jól összedolgozzuk, pihentetjük. Aszalt szilvát beáztatunk, hogy megduzzadjon. A masszából kis gombócokat formálunk, a közepébe egy aszalt szilvát teszünk. Forrásban lévő vízben kifőzzük. Elkészítjük a mártást. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukorral elkevert vanília pudingport, az őrölt fahéjat, a finomra vágott mentalevelet, készre főzzük. Fehér kistányérra tálaljuk. Kettő darab gombócot rakunk a tányér közepére egy gombócot pedig félbevágva. Mellé öntjük a mentás fahéjmártást. A széleit cukrozott fahéjjal megszórjuk. Friss mentalevéllel díszítjük.

Sült tojás pikáns mártással

4 tojás,2 evőkanál étolaj,1 kávéskanál só,1 gerezd fokhagyma,3 evőkanál pikáns gyümölcslé pl. gránátalma, meggy, kökény, vagy ribizli, 1 kis friss vagy szárított MENTA


Az olajat serpenyőben felmelegítem, a tojásokat felverem, megsózom, és az
olajban félkeményre sütöm. A felesleges zsiradékot leöntöm. A
gyümölcslét összekeverem a zúzött fokhagymával, ráöntöm a tojásra,2
percig forralom,majd rögtön tálalom. Tetejét meghintem MENTÁVAL, de a
tojásba is belekeverhetem a MENTA felét.