Boróka
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

 

Kesernyés, áthatóan csípős ízű fűszer . Páclék, fűszerkeverékek adaléka . Nagyon kis adagban dúsítja a saláták, savanyú káposztás ételek, vadasok, vadpástétomok zamatát.

Élettani hatása: vízhajtó, szélhajtó, vese- és epekő oldó. Pálinkát is főznek belőle
( Borovicska, Gin).

 

Receptek borókával


Sertés szelet Joli- módra

Hozzávalók:személyenként egy szelet sertéshús,2 evőkanál borókabogyó,fokhagyma,só,bors olaj,liszt,mustár,fehérbor


Elkészítés: A borókabogyót daráljuk le, majd keverjük össze a többi fűszerrel és egy kis étolajjal. Ebben pácoljuk a húst legalább tizenkét órán át, majd forró olajban kisütjük. Miután a húst kivettük, az olajba belekeverjük a páclét, egy kis liszttel besűrítjük, mustárral, fehérborral ízesítjük. A mártásba visszatesszük a húst, puhára főzzük. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Csirke, ahogy én szeretem

Hozzávalók:4 db csirkecomb,1 db csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma,
6 evőkanál étolaj,20 dkg húsos szalonna,2 dl tejfel, 2 evőkanál borókabogyó, paradicsompüré, só, bors, liszt, reszelt sajt

Elkészítése: A húst lisztben megforgatjuk, olajban megpirítjuk. A húst kivéve a szalonnát kisütjük. Egy tűzálló tálba halmozzuk a húst, majd rátesszük a szalonnaszeleteket. A hagymát megpirítjuk, fűszerezzük, egy kis vízzel felengedjük. Ezt öntjük a húsra, és lefedve lassan puhára pároljuk. Végül reszelt sajttal megszórjuk, és néhány perc alatt megpirítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel. Zsemlegombóccal vagy főtt burgonyával tálaljuk.