Babérlevél
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
Aj

 

Fanyar-kesernyés ízű. Alkalmas burgonya, káposztafélék, savanyú tojás, pikáns szószok ízesítésére, általában savanykás ételekbe, savanyúságok eltevéséhez, párolódó hús mellé.
Mivel kesernyés, csínján kell bánni az adagolásával.


Élettani hatása: gyomorpanaszokkal kínlódóknak ártalmas lehet!

 

Receptek babérlevéllel:

Sertéscsülök vadas mártásban

1 kg füstölt csülök, 2 szál sárga-, és fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 2 dl tejföl, 5 szem bors, 2 babérlevél, cukor, ecet, só

A csülköt kuktában puhára főzöm. Kihülés után vékonyan felszeletelem. A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt az olajon megpárolom, az összes hozzávalót beleteszem annyi vízbe, amennyi ellepi és felforralom, beleteszem a húst és egy napra hűtőszekrénybe teszem. Másnap felforralom, puhára főzöm, majd a zöldségeket áttöröm. Behabarom és a húsra öntöm. Spagettivel, vagy makarónival tálalom.


Szekszárdi fűszeres hátszín


Hozzávalók: 1 kg marha hátszín, 5 dl szekszárdi vörös bor, 3 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl ecet, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál szegfűbors, 1 mokkáskanál szemes bors, 1 mokkáskanál törött bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, só, kakukkfű, 1 evőkanál mustár

Először páclevet készítünk: a vörös bort, ecetet, felszeletelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet (eltördeljük), szegfűborsot, szemes borsot, törött borsot, mustárt, sót, jól összekeverjük, majd a marhahúst beletéve, lefedve, hűtőszekrénybe tesszük, és három-négy napig pácoljuk. Közben többször megforgatjuk és felkeverjük. Amikor a pácból kivesszük a húst, leszárítjuk, forró olajban minden oldalán jól átsütjük, megsózzuk, megborsozzuk. Ráöntjük a páclevet, majd két-három órán át, fedő vagy fólia alatt pároljuk.