Ánizs
FŐOLDAL
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
   
Ajándékkészítési tipp!
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

TÖBB SZÁZ FINOMSÁG A MAGYAR KONYHA REMEKEIBŐL
   
Aj

Az íze a köménymagra emlékeztet, de annál erősebb ízű, édesebb aromás.

Elsősorban édességek ízesítésére használják, de parányi belőle dúsítja a vadas ételeket is, mártások zamatát.

Élettani hatása: étványgerjesztő, emésztést serkentő, szélhajtó hatású.

 

 

 

Receptek ánizzsal:

Ánizs krémleves

1evőkanálnyi vaj, 2 fej hagyma, 2 szál közepes sárgarépa, ugyanennyi ánizsgumó,
2 db burgonya, só, fehér bors, 0,5 liter víz vagy húsleves, 1-2 evőkanál liszt,
0,5 liter tej, kis csokor snidling
Olvaszd fel a vajat, és kezdd el párolni rajta a már felkockázott zöldségeket (5-10 percig). Adj hozzá egy kis őrölt fehér borsot és sót, majd engedd fel 0,5 liter vízzel vagy húslevessel. Ha minden megpuhult, vedd le a tűzről, adj hozzá a 1-2 evőkanál lisztet, és jöhet a turmix. Ezután öntsd bele a 0,5 liter tejet, és forrald fel a levest ismét (most a liszttől és a tejtől szép krémes állaga lesz). Szórd meg vágott snidlinggel - és kész is.

Rebarbara leves

50 dkg rebarbara
cukor ízles szerint
csipetnyi fahéj
csipetnyi őrölt ánizs vagy más édesfűszer
50 dkg rebarbaralevél nyelét megtisztítjuk, 3 cm-es darabokra vágjuk, majd 2 liternyi vízben a fűszerekkel együtt megfőzzük. Hidegen a legfinomabb.